Oficiul MOST în vizită la Stockholm, Suedia

În perioada 8-9 noiembrie 2023, Reprezentanta Oficiului Republicii Moldova pentru Știință și Tehnologie (MOST) pe lângă Uniunea Europeană, Doinița ULINICI a avut o vizită la Stockholm, Suedia, la invitația excelenței sale Liliana GUȚAN, Ambasadorul Republicii Moldova în Suedia, Norvegia, Finlanda și Islanda. 

În prima zi a vizitei, Doinița ULINICI a participat la recepția de celebrare a lansării grupului parlamentar de prietenie cu Riksdag-ul Suediei. În timpul discuției cu membrii parlamentului, reprezentanta Oficiului MOST a făcut accent pe domeniile în care Moldova excelează și se evidențiază printre țările Parteneriatului Estic dar și pe plan mondial, a atras atenția la proiectele inovative implementate de companiile și universitățile din Republica Moldova.                          

 A doua zi a vizitei a avut loc la Epicenter - Stockholm House of Innovation. Reprezentanta Oficiului MOST s-a întâlnit cu 30 de reprezentanți de la 12 companii moldovenești din domeniul tehnologiilor informaționale.

Întâlnirea a avut ca scop promovarea serviciilor oferite de Oficiul MOST și încurajarea întreprinderilor să aplice la programele de finanțare atât naționale lansate de Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare, cât și cele internaționale lansate de Comisia Europeană.

Evenimentul a fost organizat la inițiativa Consiliului Național de Comerț al Suediei și a fost implementat de Open Trade Gate Sweden și Agenția de Investiții a Moldovei. 

Această vizită a avut un impact considerabil asupra vizibilității Republicii Moldova și Oficiului MOST pe lângă Uniunea Europeană, atât pe arena europeană cât și pe cea națională. Încurajăm companiile, universitățile și instituțiile de cercetare din Moldova să apeleze mai des pentru serviciile oferite de Oficiul MOST privind oportunitățile de finanțare europene și identificarea partenerilor.