Invitație pentru manageri și administratori din domeniul cercetării pentru vizite de studii

În scopul sprijinirii comunității științifice din Republica Moldova, prin participarea la lecții valoroase de studii privind practicile și rețele existente în organizațiile de top din Finlanda, sunt invitați manageri sau administratori (inclusiv conducători de proiecte, șefi de departament, direcție, secție etc.) din domeniile cercetării și inovării să beneficieze de oportunitatea participării la vizite de studiu.

 

Vizita de studiu este prevăzută pentru o durată de trei zile în Finlanda, găzduită de Universitatea din Tampere, în perioada 14-16 mai 2024. Cheltuielile pentru vizita de studiu, în sumă totală de până la 1000 Euro, sunt acoperite de Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare din sursele proiectului NCP_WIDERA.NET (nr.101055286). Cheltuilelile pentru vizita de studiu vor fi în corespundere cu Hotărârea Guvernului nr. 10 din 05.01.2012, prioritar se vor acoperi cheltuielile de transport și cazare (clasa econom), ulterior celelalte cheltuieli, pînă la limita de 1000 Euro.

 

În cadrul apelului vor fi finanțate 2 vizite de studiu.

 

Universitatea din Tampere (abr.TAU) este una din cele mai mari instituții de învățământ superior din Finlanda. În cadrul universității sunt încadrați 21000 de studenți și peste 4000 colaboratori din 89 de țări. Ea are șapte facultăți în care se desfășoară cercetări științifice multidisciplinare. Universitatea a obținut numeroase premii și distincții, precum EDA Innovation Prize.

 

Detalii pe site-ul Agenției Naționale pentru Cercetare și Dezvoltare.