Concursul pentru premiul Industry 5.0 deschis pentru aplicare

Dragi colegi, vă rugăm să acordați atenție faptului că Comisia Europeană a lansat Premiul Industry 5.0 dedicat proiectelor finanțate de UE ale căror rezultate fac industria europeană mai centrată pe om, mai rezistentă și mai durabilă. Premiul a fost pregătit în colaborare cu European Factories of the Future Research Association (EFFRA), platforma industrială ManuFUTURE, Institutul European de Inovare și Tehnologie și Consiliul European pentru Inovare și Consiliul European pentru Inovare și IMM-uri.

Aceasta este o ocazie unică de a evidenția proiecte inovatoare care contribuie la prioritățile Comisiei, cum ar fi: Pactul verde european, O Europă potrivită pentru era digitală și O economie în serviciul cetățenilor. Este, de asemenea, o oportunitate de a crește gradul de conștientizare, de a face bilanțul implementării Industriei 5.0 în programele de cercetare și inovare și de a dezvolta cadrul pentru progres.

Proiectele eligibile trebuie să fi obținut finanțare de la Orizont 2020, Orizont Europa sau Institutul European de Inovare și Tehnologie. Proiectele care implică start-up-uri de deep-tech sunt încurajate în special să participe. Data oficială de începere a proiectului trebuie să fie după 31 august 2018 și progresul proiectului până în prezent, iar rezultatele ar trebui să aibă o aplicare clară în industrie. Termenul limită de depunere este 1 septembrie 2023 – 17:00 CET (ora Bruxelles-ului).

Pentru mai multe informații, vă rugăm să faceți clic aici.

 

Etichete