EIC Summit 2022

După primul Summit EIC din 2021, Consiliul European pentru Inovare a organizat cea de-a doua ediție a celui mai mare eveniment în domeniul inovării, care s-a desfășurat în perioada 7-8 decembrie 2022 la Bruxelles, în sediul Tour & Taxi.

Prima zi a evenimentului emblematic a cuprins modele cheie inspiraționale, anunțuri majore și acordarea de prestigioase premii EIC. Mariya Gabriel, Comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a dat startul Summitului EIC și expoziției. Evenimentul a fost transmis în direct online ca să poată cuprinde un public mai larg.

Cea de-a doua zi a summitului a fost dedicată pe deplin beneficiarilor Consiliului European de Inovare. Programul a prevăzut o varietate de ateliere practice privind finanțările, drepturile de proprietate intelectuală (DPI) și tehnologia profundă care va ajuta ulteriorii benefeciari să dea viață inovațiilor pe scară largă.

Reprezentantul MOST Sveatoslav Postoronca împreuna cu Punctul Național de Contact EIC Vitalie Moraru au participat în cadrul Summitului interacționînd cu cei mai de vază inovatori europeni precum și cu alte puncte Naționale de Contactat EIC al Programului Orizont Euopa.