Comunicat – Reprezentanta Oficiul MOST a participat la Summit-ul EIT

Oficiului MOST, în persoana reprezentantului său, Doinița Ulinici, a participat la Summit-ul EIT, organizat de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) în ziua de 20 februarie 2024, la Bruxelles, (Belgia).

EIT Summit 2024 s-a dovedit a fi un eveniment de amploare, care a adunat lideri din domeniul inovației, cercetării și afacerilor,  pentru a susține un proces de internaționalizare în continuă evoluție, cât mai sustenabil și care să conducă la întărirea legăturii dintre global, regional și local, pentru misiuni de educație, stagii clinice/practice și de cercetare științifică, depunerea și câștigarea de proiecte .

Având tema "Inovație pentru un Viitor Sustenabil", summit-ul a încurajat schimbul de idei pentru a aborda provocările majore ale societății noastre. Participanții au avut oportunitatea de a interacționa cu lideri de opinie, antreprenori, cercetători și factori de decizie din diverse sectoare.

Printre momentele deosebite ale evenimentului a fost decernarea Premiilor EIT 2024 (ediția a 10a), prin care au fost recunoscute și apreciate excelența în inovație și contribuția la transformarea sustenabilă. 

Dra Ulinici a profitat de momentele de networking din cadrul evenimentului pentru a stabili noi contacte cu reprezentanții EIT, cu companii și organizații publice din Uniunea Europeană. 

Respectiv, încurajăm universitățile, organizațiile de cercetare și companiile din RM, interesate în atragerea parteneriatelor internaționale pe segmentul cercetare-inovare să ia legătura cu Oficiul MOST (most@ancd.gov.md) pentru a identifica parteneri potriviți pentru proiectele internaționale.

Pentru mai multe informații despre Summit și pentru a privi evenimentul în reluare, vă rugăm să accesați pagina oficială a evenimentului: https://eit.europa.eu/news-events/events/join-us-2024-eit-summit-brussels.